Jumaat, 16 Oktober 2009

FINAL EXAM!!

BISMILLAHIR ROHMAANIR ROHIIM"...."Dengan nama ALLAH Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang."

Lama rasanya ana tidak update blog ni..sedar tak sedar,,,dah nak final exam bagi sem 7..sekarang pun masih banyak lagi projek yang belum disiapkan...ayooo apa nak jadi ni AZI ELLIANA???Erm sedang termenungkan jadual exam ana:

>>> 26/10( Digital Imej Processing III) <<<
>>> 28/10( Global Positioning System) <<<
>>> 30/10( Analysis Data Spatial) <<<
>>> 2/ 11( Remote Sensing for Meteorology) <<<
>>> 5/ 11( Satellite Sensor& Design) <<<


Critical Month for this sem

Benda yang belum disettlekan:::

1. Present DIP Project
2. Demo projek data spatial
3. GPS report
4. Chapter 3 PSM1
5. Projek Satellite Mission and design

Agak-agaknyer laa..ana boleh ciapkan tak???huhu..semua keje berkumpulan melainkan PSM..jadi Azi Elliana...jangan putus asa ...no pain , no gain!!!



After exam laaa, ana kena bertapa kat UTM ni dulu untuk ciapkan apa yang patut pasal PSM macam:;

1. Surat untuk dapatkan peta tanih dari J.Pertanian
2. Surat untuk JUPEM Kelantan untuk mintak peta topografi dan peta guna tanah
3. Buat la sedikit processing dekat Imej satelit tuuu...atlist 10 percent processing ciap
4. Pastu, kena explore lagi software ArcView 3.3 yang ana kena guna dalam projek ni..
5. Pasal model QUAL2E pun tak dapat paham lagi...
6. Last tuu kna la buat multi level analysis kat data quality air dan hidrologi tuu,,,,

Ayooo, who can help me?nobody can help you Azi ELLIANA..You need help yourself.

Then,, rancang pulak bila dah balik kpg...jgn ingat balik nak bercuti Azi Elliana..
Ana kena setlekan lg kerja:

1. Bertapa dekat loji Kelar buat spatial analysis sal water quality dan dapatkan data...(huhu, padan muka, dah data hard copy, nasib badan kena checking data dalam laptop dah data by hour starting from 2005 until now)..
2. Antar surat kt JUPEM dan jabatan pertanian...cuti ni ana kena completekan semua data untuk PSM ana..kalo tak ayoo nobody can help me...
3. dalam pada tu kena la cuba jaya buat prosessing dengan data yang ada..
4. Ermmm ..jangan lupa cari jurnal, article dan ape2 kaitan yang boleh diguanakn dalam analysis PSM nati..

YOO....jgn balik nak haneymoon Azi Elliana...to my family and ani..i need spirit and lov from all of U...



Sekian saja ana merapu pagi2 ni...jadi pengajarannya..kita kena merancang dan hargai setiap masa yang ada dengan perkara2 yang berfaedah..amal makruf nahi mungkar>>>

Sekian wassalam...

###Wish me luck...selain tuu, kepada sahabat-sahabat seperjuanagan dan mereka yang akan menduduki final exam, Good luck...Dalam kebusyan kita, Jangan kita leka tanggjawab kita sebagai hambaNYA..###

2 comments:

Tarhata Kiran berkata...

jangan lupa tugas sebagai hamba...thats rite...

so....DIP dah present
pasni spatial data analysis plak...
SMAD-satellite present bila? adoi....
GPS...nasib baik dah settele part ana


ana nak balik umah...jom balik geee....

NUR MAWADDAH MAHDIYAH berkata...

huhu...dip kna la baiki2 lagi ape yg hak kna baiki..
data spatial tak jupa cari lagi cara nak analysis..
SMAD kna buat laa..khai kta kita antar ms exam satelit..
huhu

ana pun nak blik umah..tapi takut nak balik bayk sgt keje yg kena buat...psm oo psm