Rabu, 27 Januari 2010

EPILOG SILAM

Assalamualaikum WBT
Kredit:lirik lagu ni ana postkan kt blog atas prmintaan sahabt teratak An-Nisaa...Dik ina..

Anak Soleh
Album : Permata Ayah Bonda
Munsyid : Aeman
http://liriknasyid.com


Kami anak-anakmu
Ingin memohon restu
Wahai ibuku wahai ayahku
Ampunkan dosa-dosaku
Wahai ibuku wahai ayahku
Redhakan akan diriku

Ku hulurkan salam
Untuk Rasul Junjungan
Moga disyafaatkan
Ya Allahu Ya Rabbi
Ya Fattahu Ya 'Alim
Ya Rahmanu Ya Rahim

Wahai Tuhanku
Kasihi daku
Kasih ibu dan ayahku
Wahai tuhanku rahmati daku
Rahmati ibu dan ayahku

Selamatkan mereka dari azab neraka
Dan bencana dunia
Hubungkan mereka dengan talimu
Amin ya rabbal alamin

Ku hulurkan salam
Untuk Rasul Junjungan
Moga disyafaatkan
Ya Allahu Ya Rabbi
Ya Fattahu Ya 'Alim
Ya Rahmanu Ya Rahim

Wahai Tuhan limpahkan hidayahMu
Untuk ayah dan ibuku
Wahai Tuhanku
Berkati daku
Berkati ibu ayahku

Sayangilah mereka sepertimana
Mereka menyanyangiku
Dan mengasihiku waktu kecilku
Tak terbalas budi jasanya

Ku hulurkan salam
Untuk Rasul Junjungan
Moga disyafaatkan
Ya Allahu Ya Rabbi
Ya Fattahu Ya 'Alim
Ya Rahmanu Ya Rahim

Wahai ibuku wahai ayahku
Didiklah anak-anakmu
Moga menjadi penyejuk di mata
Penawar resah hatimu

Ampunkan segala keterlanjuranku
Halalkan makan minumku
Doakan semoga aku selamat
Dunia dan di akhirat

Ku hulurkan salam
Untuk Rasul Junjungan
Moga disyafaatkan
Ya Allahu Ya Rabbi
Ya Fattahu Ya 'Alim
Ya Rahmanu Ya Rahim


video
****Sebelum tuu, ana nak share tuk sm2 kita dgr lagu epilog silam..cba kta sm2 hayati lriknya...lagu ni terkesan kat dri ana krana ana trngatkan kali ptama mndengarnya ialah pd tahun 2006 ...masa tuu rumate ana, baizura psng lagu2 ni ..die salu psng...tringatkan keadaan dr ni ms tuu ermmmm..tah laa..xsngp nak ingt.Subhanallah..lm2 bla dhayati buatkan dr ana terpana...epilog silam...(ana faham knapa rumate ana psng lagu ni tuk ana sm2 dgr, klo die tujukan kt ana pun ana trima dan bersyukur, Bai jazakallah barakallah)....
Tuhan beratnya dosa2ku , masihkah ada keampunan buatku...*****

**********lagu ni penutup post untuk bulan ni....kita jumpa lagi pada kesinambungan post pada bulan 2 akan datang..kerana apa???krana bg ms tuk dri ana nak back balik kat post2 lama, nak cr bahan...dan dlm ms sma nak bercuti seketka..kerana apa???hehe rahsia....doakan ana agar percutian ana atas urusan peribadi dapat berjalan dgn lancar dan tenang...moga Allah memudahkan dan merahmati urusan prjalanan khdpan ana...wallahuallam...moga kita ketemu lagi.....InsyaALLAH..(hehe brcti laa konon ana ni..klo kak siti zakiah tahu apa mksud bcti ana, truk kna hentam n gelak ni..kak buat2 xth jer kak)
Selamat membaca dan selamat beramal..............(^-^)(^_^).....

Yeaahhhhhhhh....percutian yg dinantikan...
Untuk menguruskan dan menyelesaikan apa yg patut...apa yea?
Untuk tumpukan pada yang memerlukan..
Perlukan komitmen yg jitu..
perlukan kesabaran yg tnggi
perlukan tahap kerajinan yg maksimum..
Moga tercapai targetku ...huhu..

0 comments: